terug

Het oktobernummer van Pf is uit

Pf 6-2015
In dit nummer aandacht voor de volgende onderwerpen. Het portfolio is van Esko Männikkö.  


Fotofestival Leiden |
Esther Hessing 
Dit najaar wordt voor de derde keer het Internationaal Fotofestival Leiden georganiseerd met ditmaal als thema ‘New Photographers’. Een van de twintig geselecteerde fotografen is Esther Hessing. Haar ‘langzame’ foto’s dwingen de beschouwer tot bewuster kijken, waardoor alledaagse beelden bijzonder worden.
In opdracht | Ontwerpbureau Vruchtvlees
Het ontwerpbureau Vruchtvlees kreeg de uitdagende opdracht om schouwburg De Munt van een nieuwe identiteit te voorzien. Vruchtvlees ontwierp de campagne en vroeg fotografe Sanja Marušić voor de fotografie. Voor beiden was het hun eerste buitenlandse opdracht.
Ondernemen | Netwerken voor fotografen
Wil je als fotograaf bij opdrachtgevers in beeld komen (en blijven), dan is actief netwerken een krachtig middel hiertoe. Handige tips en trucs.
Theorie | De foto als visuele mythologie
Media, en daarmee fotografie, heeft een grotere invloed op onze identiteit dan we in eerste instantie wellicht zouden verwachten. Ze verschaffen een zelfbeeld dat natuurlijk overkomt, maar dat eigenlijk een cultureel bepaalde constructie is.
Software | De digitale doka
De computer is inmiddels volledig geïntegreerd in de fotografie, de fotograaf kan niet meer zonder de mogelijkheden. Er is een grote verscheidenheid aan programma’s voor opslag en bewerking, maar helaas is er niet zoveel gestandaardiseerd. Een korte handleiding van handige software.
Dupho | De filmende fotograaf
Menig fotograaf heeft de taal van de film ontdekt. Je kunt er andere dingen mee vertellen en het kan een welkome aanvulling zijn op de omzet. Moet een fotograaf zich daarom breder oriënteren dan alleen maar het stilstaande beeld? Wij vroegen aan vier Dupho leden welke weg zij bewandelden naar de wereld van de film.


TECHNIEK
Sony A7RII
De Sony A7RII is de vijfde A7 in ongeveer twee jaar tijd. Met zoveel modellen in zo’n korte tijd zou je verwachten dat de verschillen tussen de camera’s klein zijn. Niets is minder waar.
Leica S (typ 007)
Leica toont in het middenformaat systeem een opvolger voor de Leica S, genaamd de nieuwe Leica S (typ 007). Hij was al eerder aan de pers getoond, maar is nu echt af en leverbaar.
Hensel
In deze serie artikelen lichten we iedere keer een flitsmerk door. In deze vierde aflevering is het de beurt aan Hensel.
De spiegelloze revolutie
Met de komst van de Sony A7RII is er voor professionele fotografen een serieus alternatief voor de spiegelreflex gekomen. Waarom zou je met zo’n camera gaan werken? En wat zijn de argumenten om dat niet te doen?


FOTOGRAFIE

Jonathan Andrew

Voor zijn serie World War II Bunkers reisde de Britse fotograaf Jonathan Andrew vier winters lang door Nederland, België en Frankrijk om foto’s te maken van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Met zijn bijzondere techniek zet Andrew ons oorlogserfgoed letterlijk en figuurlijk in een ander licht.
Newbornfotograaf Marjan Laban
In augustus is het boek Wonder van Marjan veelgevraagd newbornfotografe Marjan Laban verschenen. Wonder staat niet alleen voor het wonder van de geboorte van een kind, maar ook voor het wonder dat ervoor zorgde dat Laban dit alles weer vast kan leggen.
Frans Beerens
De fotografie van fotograaf Frans Beerens is puur fotografisch, maar toch anders. In plaats van een analoge of digitale druktechniek verzorgt hij zijn afbeeldingen in de vorm van geweven wandkleden.


VASTE RUBRIEKEN
-Start
-Kiek ‘ns an
-Column Filip Naudts
-Boeken
 


Bekijk ook deze items